You, the petitioner
Amsterdam schiphol metro670px

Metro naar Schiphol

263 signatures

Graag zo snel mogelijk besluiten de Noordzuidlijn door te trekken naar Schiphol met haltes Nieuwe Meer/Oude Haagseweg (Riekerpolder), Schiphol Parkeren, Schiphol Vertrek en Schiphol Aankomst.

Petition

We

reizigers en omwonenden

 

observe

dat besloten is de Noordzuidlijn niet door te trekken naar Amstelveen;

dat een groot deel van de bezoekers van Amsterdam via Schiphol komt;

dat veel Amsterdammers op Schiphol werken;

dat de snelste verbinding tussen Schiphol en het grootste deel van Amsterdam met een rechtstreekse metro te maken is;

dat recreatiegebied Nieuwe Meer nu praktisch niet met het openbaar vervoer te bereiken is;

dat er continue bussen met automobilisten heen en weer rijden naar de langparkeerplaatsen bij Schiphol;

dat het prettiger is voor reizigers met bagage om in een wachtende metro in te stappen bij een beginpunt en uit te stappen bij een eindpunt, dan in een kort stoppende doorgaande trein in of uit te stappen;

dat een metrolijn naar Schiphol autoverkeer en -bezit voor een deel overbodig kan maken

 

and request

daarom zo snel mogelijk te besluiten de Noordzuidlijn door te trekken naar Schiphol met bijvoorbeeld de haltes Nieuwe Meer/Oude Haagseweg, Schiphol Parkeren, Schiphol Vertrek en Schiphol Aankomst.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

History

Signatures

Updates

Ondernemend Amsterdam wil de metro doortrekken naar Schiphol

Ook Ondernemend Amsterdam wil dat de Noord/zuidlijn doorgetrokken wordt naar Schiphol. Dat staat in hun manifest voor de gemeenteraadsverkiezingen (8 pagina's):

ondernemend Amsterdam

ondernemend Amsterdam.

2018-03-08

FD: "Metro Schiphol-Amsterdam kan goed met privaat geld"

Een rechtstreekse metro- of lightrail-verbinding van Schiphol naar Amsterdam kan prima aangelegd worden met cofinanciering van een private partij. Het is dan wel zaak dat de investeerder rendement kan maken.

+Read more...

Dat kan door een hoger tarief te rekenen dan geldt voor de reguliere trein- en busverbindingen. Dat stelt scheidend directeur Ad Toet (...) Lees verder

(via AT5 en via het Parool)

2017-12-29

Cobouw: ‘Amsterdam-Schiphol verbinding heeft de hoogste prioriteit'

Cobouw.nl nieuws 18 oktober 2017: "Volgens Vink heeft de verbinding tussen Amsterdam en Schiphol op dit moment de hoogste prioriteit voor Amsterdam en voor Nederland. “Om het succes van de luchthaven, de metropoolregio Amsterdam en de rest van het land vast te houden, moeten we werk maken van goede bereikbaarheid.

+Read more...

Problemen met het openbaar vervoer zijn een belangrijke en regelmatige bron van irritatie bij reizigers en bezoekers. Een verkeersinfarct dreigt rond Schiphol en Amsterdam-Zuid. Dat kunnen we ons niet veroorloven.” lees meer

2017-10-19